Hoe werkt het?

Hoe werkt dubbel glas

Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een spouw gevuld met droge lucht of gas. Het werkt doordat de lucht of gas tussen de twee glasplaten als een isolatielaag fungeert. Dit voorkomt warmteoverdracht tussen binnen en buiten, waardoor de warmte binnen blijft in de winter en buiten blijft in de zomer. Dubbel glas heeft daarom een isolerende werking en kan bijdragen aan het verlagen van de energierekening en het verhogen van het comfort in huis.

Dubbelglas

Hoe installeer je dubbel glas

Het installeren van dubbel glas is een specialistische klus die het beste kan worden uitgevoerd door een ervaren glaszetter. Dit zijn de stappen die de glaszetter neemt

Het oude glas wordt verwijderd en de sponning wordt schoongemaakt en eventueel hersteld.

Er wordt een kitrand aangebracht in de sponning, waarin het glas geplaatst wordt.

Het dubbele glas wordt geplaatst en goed aangedrukt tegen de kitrand.

Het glas wordt vastgezet met glaslatten.

De kitrand wordt afgewerkt en eventuele overige afwerkingen worden aangebracht.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het glas goed geplaatst wordt, zodat er geen kieren of luchtlekken ontstaan. Dit kan leiden tot warmteverlies en condensvorming tussen het glas. Daarom is het aan te raden om een ervaren glaszetter in te schakelen voor de installatie van dubbel glas.

Onderhoud

Dubbel glas isolatie is een duurzame oplossing die zorgt voor een betere isolatie van uw woning en een vermindering van uw energierekening. dubbel glas verijst bijna geen tot geen onderhoud. het enige aan onderhoud is dat je de ramen schoon houd en je zorgt voor voldoende ventilatie in de woning zodat het glas zich niet kan afzetten.

Voor- en nadelen dubbel glas

Voordelen

Energie-efficiëntie 

Dubbel glas is ontworpen om warmte in een gebouw te houden en de kou buiten te houden, waardoor de energierekening kan worden verlaagd.

Geluidsisolatie 

Dubbel glas kan geluidstransmissie van buiten verminderen en kan helpen om de geluidsniveaus in huis te verlagen.

Verbeterde veiligheid 

Dubbel glas is steviger en veiliger dan enkel glas, omdat het moeilijker te breken is en minder snel zal versplinteren bij een breuk.

Verminderde condensatie 

Dubbel glas vermindert de kans op condensatie op de ramen, waardoor vochtproblemen worden verminderd.

Meerwaarde voor de woning 

Dubbel glas kan de waarde van een woning verhogen, omdat het een belangrijk kenmerk is dat potentiële kopers aantrekt.

Nadelen

Kosten 

Dubbel glas is duurder dan enkel glas, vooral als de ramen op maat moeten worden gemaakt.

Gewicht

Dubbel glas is zwaarder dan enkel glas, wat de installatie moeilijker kan maken en speciale hulpmiddelen kan vereisen.

Onderhoud 

Dubbel glas is niet zo gemakkelijk te onderhouden als enkel glas, omdat er twee glasplaten zijn die schoongemaakt moeten worden en tussen de twee glasplaten vuil kan ophopen.

Vervanging 

Als er een van de glasplaten van het dubbele glas breekt, moet het hele raam worden vervangen in plaats van alleen de gebroken ruit.

Installatie 

Het installeren van dubbel glas vereist speciale vaardigheden en apparatuur, en moet worden uitgevoerd door een ervaren professional.

Veelgestelde vragen

HR-glas heeft een coating die de warmte beter binnenhoudt dan gewoon dubbel glas. Hierdoor is HR-glas energiezuiniger.

Ja, dubbel glas is veiliger dan enkel glas. Het is moeilijker om te breken en als het breekt, vallen er minder scherven.

Ja, triple glas is over het algemeen duurder dan dubbel glas vanwege de extra glaslaag en de hogere isolatiewaarde.

Het plaatsen van dubbel glas is geen eenvoudige klus en vereist vaak professionele hulp. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het glas goed geïnstalleerd wordt om lekkages en condensatie te voorkomen

Ja, dubbel glas kan gebruikt worden voor geluidsisolatie. Hoe dikker het glas en hoe groter de ruimte tussen de glasplaten, hoe beter de isolerende werking tegen geluid.

Offerte aanvragen

Waar wil je een offerte voor ontvangen?