Hoe werkt het?

Hoe werkt HR++ glas?

HR++ glas werkt door het verminderen van warmteverlies en het maximaliseren van zonnewarmtewinst. HR++ glas bestaat uit twee glasplaten met een ruimte ertussen, ook wel de spouw genoemd. Deze spouw is gevuld met een edelgas, meestal argon, dat een hogere isolatiewaarde heeft dan lucht. Daarnaast is één van de glasplaten voorzien van een dunne coating die de warmte weerkaatst en binnenshuis houdt.

Door deze combinatie van isolerend glas, edelgasvulling en warmte-reflecterende coating heeft HR++ glas een zeer hoge isolatiewaarde en laat het minder warmte door dan gewoon dubbelglas. Hierdoor blijft het in de winter warmer binnen en in de zomer koeler binnen. Dit zorgt voor een besparing op energiekosten en meer comfort in huis.

hr++glas

Hoe installeer je HR++ glas

Het installeren van HR++ glas kan het beste worden overgelaten aan een professionele glaszetter, omdat het nauwkeurig en veilig werk vereist. Hieronder onder de stappen hoe de professional te werk zou gaan.

Verwijder het oude glas: Het oude glas moet voorzichtig worden verwijderd zonder de sponning of het kozijn te beschadigen.

Reinig het kozijn: Nadat het oude glas is verwijderd, moet het kozijn grondig worden gereinigd en voorbereid voor het nieuwe glas.

Plaats het nieuwe HR++ glas: Het nieuwe HR++ glas wordt voorzichtig in de sponning geplaatst. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het glas volledig in de sponning past en dat er geen openingen zijn waar lucht of water doorheen kan.

Plaats de glaslatten: Nadat het glas op zijn plaats zit, moeten de glaslatten voorzichtig worden bevestigd om het glas op zijn plaats te houden.

Kit de randen: Ten slotte moet de rand rondom het nieuwe glas zorgvuldig worden afgekit om te voorkomen dat er lucht of water doorheen kan.

Onderhoud

HR++ glas isolatie is een duurzame oplossing die zorgt voor een betere isolatie van uw woning en een vermindering van uw energierekening. HR++ glas verijst bijna geen tot geen onderhoud. het enige aan onderhoud is dat je de ramen schoon houd en je zorgt voor voldoende ventilatie in de woning zodat het glas zich niet kan afzetten.

Voor- en nadelen HR++ glas

Voordelen

Energiebesparend

HR++ glas isoleert veel beter dan gewoon dubbelglas en helpt energiekosten te besparen.

Comfort 

HR++ glas zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in huis en voorkomt tocht en koudestraling.

Vermindering van geluidsoverlast

HR++ glas isoleert niet alleen thermisch, maar ook akoestisch en kan helpen om geluidsoverlast van buitenaf te verminderen.

Verhoogt de waarde van de woning 

HR++ glas kan de waarde van een woning verhogen omdat het een duurzame en energiebesparende investering is.

Vermindert condensatie 

HR++ glas vermindert de kans op condensatie op de ramen omdat het de binnenkant van het glasoppervlak warmer houdt.

Nadelen

hogere aanschafprijs 

HR++ glas is duurder in aanschaf dan standaard dubbelglas.

Kosten voor installatie 

HR++ glas moet geïnstalleerd worden door een professional en dit brengt extra kosten met zich mee.

Kan niet in bestaande kozijnen worden geplaatst 

HR++ glas is dikker dan standaard dubbelglas en past mogelijk niet in bestaande kozijnen, waardoor het vervangen van het kozijn noodzakelijk kan zijn.

Kan verkleuring van meubels veroorzaken 

HR++ glas blokkeert een deel van de UV-straling die door de ramen naar binnen komt. Hierdoor kan het ervoor zorgen dat stoffen en meubels langzamer verkleuren, maar kan het ook een onnatuurlijke kleuring veroorzaken.

Buiten de spouw kan vuil op het glas komen 

Doordat de spouw tussen de glasplaten hermetisch afgesloten is, kan het voorkomen dat er aan de buitenkant vuil of stof tussen de ruiten terechtkomt. Dit kan niet worden schoongemaakt omdat de spouw afgesloten is.

Veelgestelde vragen

Het belangrijkste verschil tussen HR++ glas en gewoon dubbel glas is de warmte-isolatie. HR++ glas heeft namelijk een extra coating aan de binnenkant van één van de glasplaten, waardoor warmte beter wordt vastgehouden en minder snel verloren gaat. Hierdoor heeft HR++ glas een hogere isolatiewaarde en kan het bijdragen aan energiebesparing en lagere stookkosten.

Ja, HR++ glas is over het algemeen duurder dan gewoon dubbel glas. Dit komt omdat er extra materialen en productiestappen nodig zijn om de coating aan te brengen en het glas te produceren. Echter, door de energiebesparing die kan worden behaald met HR++ glas, kan het op de lange termijn juist voordeliger zijn.

Ja, HR++ glas kan ook bijdragen aan geluidsisolatie. Door de dikte van het glas en de luchtruimte tussen de glasplaten kan het geluid van buitenaf beter worden gedempt dan bij enkel glas of gewoon dubbel glas.

Ja, HR++ glas kan worden gebruikt voor verschillende soorten ramen, zoals draai-kiepramen, schuiframen en vaste ramen. Het is wel belangrijk om te zorgen voor een goede ventilatie om condensvorming te voorkomen.

Ja, HR++ glas is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Zo zijn er bijvoorbeeld glastypes met een gekleurde coating, zoals brons of grijs, en glastypes met een decoratieve print. Het is wel belangrijk om te beseffen dat de extra coating aan de binnenkant van het glas altijd doorzichtig is en dus niet gekleurd kan zijn.

Offerte aanvragen

Waar wil je een offerte voor ontvangen?