Hoe werkt het?

Hoe werkt triple glas

Triple glas is een type glas dat bestaat uit drie glasplaten die met elkaar verbonden zijn door middel van twee spouwen. Tussen de glasplaten en in de spouwen bevindt zich een gasvulling die zorgt voor een betere isolatie dan bijvoorbeeld bij dubbel glas. Triple glas is dusolektrisch maar heeft betere isolerende eigenschappen dan dubbel glas. Triple glas wordt vaak toegepast in situaties waar een zeer hoge isolatiewaarde gewenst is, zoals bij passiefhuizen of zeer energiezuinige woningen.

Triple-glas

Hoe installeer je triple glas

De installatie van triple glas is vergelijkbaar met die van andere soorten glas. Het is echter wel belangrijk om ervoor te zorgen dat het raamkozijn geschikt is voor het plaatsen van triple glas, omdat het glas zwaarder en dikker is dan standaard en zelfs HR++ glas.

Hier zijn enkele algemene stappen voor het installeren van triple glas.

Meet de afmetingen van het raamkozijn nauwkeurig op en bestel het triple glas op maat.

Verwijder het oude glas en maak het raamkozijn schoon.

Plaats de spacers op het raamkozijn en zorg ervoor dat ze goed vastzitten.

Plaats het triple glas op de spacers en controleer of het goed past.

Breng kit aan rondom het raamkozijn om het triple glas af te dichten en om luchtlekken te voorkomen.

Laat de kit drogen en controleer nogmaals of alles goed vastzit.

Het installeren van triple glas kan wat lastiger zijn dan het plaatsen van standaard glas of zelfs HR++ glas vanwege het gewicht en de dikte, dus het is aan te raden om dit door een professional te laten doen.

Onderhoud

Triple glas isolatie is een duurzame oplossing die zorgt voor een betere isolatie van uw woning en een vermindering van uw energierekening. triple glas verijst bijna geen tot geen onderhoud. het enige aan onderhoud is dat je de ramen schoon houd en je zorgt voor voldoende ventilatie in de woning zodat het glas zich niet kan afzetten.

Voor- en nadelen triple glas

Voordelen

Energiebesparing 

triple glas heeft een hogere isolatiewaarde dan HR++ glas, waardoor het zorgt voor meer energiebesparing en lagere energiekosten.

Geluidsisolatie

door de extra glaslaag is triple glas effectiever in het isoleren van geluid van buitenaf.

Comfort

triple glas zorgt voor een hogere oppervlaktetemperatuur aan de binnenzijde van het glas, wat zorgt voor meer comfort in huis.

Verhoogde veiligheid 

triple glas is sterker en moeilijker te breken dan enkel of dubbel glas, waardoor het zorgt voor verhoogde veiligheid in huis.

Verhoogde waarde van het huis

het plaatsen van triple glas kan de waarde van een huis verhogen, omdat het een populaire en energie-efficiënte upgrade is.

Nadelen

Kosten

triple glas is duurder dan enkel of dubbel glas en kan dus een hogere investering vereisen.

Gewicht 

het extra gewicht van triple glas kan een probleem zijn voor oudere of zwakkere raamkozijnen.

Dikte

triple glas is dikker dan enkel of dubbel glas, waardoor het meer ruimte in beslag kan nemen en niet in elk raamkozijn past.

Vermindering van natuurlijk licht

de extra glaslaag kan zorgen voor een verminderde hoeveelheid natuurlijk licht in huis.

Mogelijke condensvorming

als het triple glas niet correct geïnstalleerd is, kan er condensvorming tussen de glaslagen ontstaan, wat kan leiden tot schimmelgroei en houtrot.

Veelgestelde vragen

Het verschil is het aantal glaslagen. Dubbel glas heeft twee glaslagen en triple glas heeft drie glaslagen. Triple glas biedt hierdoor meer isolatie dan dubbel glas.

In principe kan triple glas in elk kozijn worden geplaatst, maar het is wel belangrijk om te controleren of het kozijn voldoende draagkracht heeft om het zwaardere glas te kunnen dragen.

Ja, triple glas is over het algemeen duurder dan dubbel glas vanwege de extra glaslaag en de hogere isolatiewaarde.

Ja, triple glas zorgt over het algemeen voor betere geluidsisolatie dan dubbel glas vanwege de extra glas laag.

Ja, triple glas kan prima worden gecombineerd met andere vormen van isolatie om de totale isolatiewaarde van een woning te verhogen. Het is zelfs aan te raden om verschillende vormen van isolatie te combineren voor een optimaal resultaat.

Offerte aanvragen

Waar wil je een offerte voor ontvangen?